معرفی کارگاه های توانمندسازی

با هدف ارتقاء سطح فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه، این مرکز به صورت ادواری اقدام به برگزاری سمینارها و کارگاههایی در زمینه روش تحقیق، آمار، نحوه نگارش مقالات علمی و نحوه استفاده از نرم افزارهای رایانه ای می نماید.ثبت نام این کارگاهها از طریق نشانی الکترونیکی https://events.sums.ac.ir انجام می پذیرد.
 
معرفی دوره های فلوشیپ پژوهشی
 امروزه علم با سرعت بسیار زیادی در حال تحول است و محققان نقش بسیار مهمی در این پیشرفت دارند. از همین رو ارتقا مهارت‌های آن‌ها در زمینه‌های مختلف برای هدایت موثر پژوهش‌ها در این محیط پویا اهمیت به سزایی دارد. سرمایه‌گذاری روی توانمندسازی پژوهشگران نه تنها به تقویت توانایی‌های فردی آن ها کمک می کند بلکه می‌تواند باعث ارتقای فرهنگ نوآوری و رشد در اکوسیستم پژوهشی یک کشور شود. در این بین دانشگاه‌ها به عنوان مهمترین بستر تربیت محققان، نقش مهمی ایفا می‌کنند. 

در دانشگاه‌ها، اعضای هیات علمی مهره‌های موثر پژوهش و ایجاد دانش هستند. آن‌ها به عنوان مربیان، نسل بعدی دانشمندان را هدایت می کنند و آینده رشته‌های مربوطه خود را شکل می دهند. با این حال، ماهیت همیشه در حال تحول روش‌های تحقیق، پیشرفت فناوری و همکاری‌های بین رشته‌ای ایجاب می‌کند که اعضای هیئت علمی به طور مداوم شایستگی‌های پژوهشی خود را ارتقا دهند. با توانمندسازی اعضای هیات علمی دانشگاه با مهارت‌ها و دانش لازم، آنها را قادر می‌سازیم تا در خط مقدم رشته‌های خود باقی بمانند، در تحقیقات پیشرفته شرکت کنند و به دانشجویان خود مشاوره با کیفیت بالا ارائه دهند. علاوه بر این، تقویت مهارت‌های پژوهشی اعضای هیئت علمی، ظرفیت کلی پژوهشی دانشگاه را ارتقا می دهد و منجر به افزایش بهره‌وری تحقیقات، افزایش همکاری‌ها و تأثیر بیشتر بر جامعه می شود.

مرور مطالعات انجام شده در این حوزه، اهمیت انجام مداخلات هدفمند برای بهبود شایستگی‌های پژوهشی و ایجاد یک اکوسیستم پژوهشی حمایتی را نشان می دهد. کشورهای متعدد ازجمله ایالات متحده، بریتانیا، استرالیا و کانادا، مداخلات موثری را در این زمینه طراحی کرده‌اند. این مداخلات شامل مجموعه‌ای از استراتژی‌ها، از جمله کارگاه‌های آموزشی تخصصی، شبکه‌های تحقیقاتی مشترک و بین رشته‌ای و مکانیسم‌های تامین مالی نوآورانه بود. درک تجربیات کشورهای مختلف، درک گسترده‌ای از طراحی مداخله‌ای متناسب با نیازها و زمینه‌های منحصر به فرد جامعه تحقیقاتی ما ارائه می‌دهد.

بررسی‌های میدانی انجام شده در دانشگاه های علوم پزشکی در ایران نیز حاکی از چالش‌های گسترده‌ای ست که محققان با آن‌ها مواجه هستند. این محققان دلایل متعددی را برای نارضایتی از برنامه‌های اجرا شده در این حیطه از جمله متناسب نبودن آموزش‌ها با نیاز پژوهشگران، دسترسی محدود به اساتید مجرب در این حوزه و محدودیت‌های زمانی ناشی از نحوه‌ی برگزاری دوره‌ها عنوان می‌کنند. بنابراین، نیاز اساسی به توسعه‌ی مداخله‌هایی که شایستگی‌های خاص مورد نیاز اعضای هیات علمی را مورد هدف قرار دهد و رشد حرفه‌ای پایدار آن‌ها را در جامعه دانشگاهی تضمین کند، وجود دارد.

در برنامه پیش رو قصد داریم با توجه به بررسی‌های انجام شده در دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی ایران و خارج از ایران، یک رویکرد جدید برای توسعه محققان، به منظور افزایش ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران برای تربیت محقق، توسعه محققان در سطح جهانی و ایجاد پایگاه تحقیقاتی پیشنهاد دهیم.

ماژول 1: قواعد و قوانین پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

این ماژول حاوی استانداردها، الزامات رفتار حرفه‌ای برای مدیریت مؤثر تحقیق مورد نیاز است.

ماژول 2: مبانی نظری پژوهش و فناوری

این کارگاه ها حاوی دانش و توانایی های فکری مورد نیاز برای انجام تحقیقات پیشرفته است.

ماژول 3: اخلاق در پژوهش

این ماژول شامل الزامات اخلاقی و ضوابط رفتاری و دستورالعمل های مربوطه برای انجام اخلاقی پژوهش و چگونگی به کارگیری آن هاست.

ماژول 4: حرفه‌ای‌گری

این ماژول شامل دانش، درک و مهارت های مورد نیاز برای تعامل و اثرگذاری بر بستر دانشگاهی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

 

ثبت نام دوره ها از طریق نشانی الکترونیکی https://events.sums.ac.ir  انجام می پذیرد.

مطالب آموزشی از طریق مرورگر فایرفاکس در سامانه

 https://rcc.sums.ac.ir/research-fellowship-workshop به صورت فیلم و اسلاید جهت مطالعه بارگذاری شده است.

آزمون، در پایان دوره از طریق سامانه https://oexam.sums.ac.ir برگزار می گردد.

جهت ورود به آزمون سازفرادید نام کاربری و رمز عبور، کد ملی می باشد.